środa, 29 stycznia 2014

Domowa wędlina na kanapki

Kilka dni temu postanowiłam zrobić domowy dodatek do kanapek. A że miałam w zanadrzu ładny kawałek łopatki, natarłam go przyprawami i odstawiłam na całą noc. Następnego dnia upiekłam w rękawie do pieczenia. Powstała pyszna wędlina do chleba.








Potrzebne składniki:

1 kg łopatki
4 ząbki czosnku
3 łyżeczki ziół prowansalskich
3 łyżki przyprawy Knorr do mięs

Wykonanie:

Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Czosnek przeciskamy przez praskę i wraz z ziołami i przyprawą nacieramy mięso. Wkładamy do pojemnika zamykamy i wstawiamy na całą noc do lodówki. Następnego dnia wkładamy do rękawa, zamykamy i pieczemy ok. 1 godz w 180 st. C.

Smacznego!




Domowy Wyrób

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz